Schitterende 19e eeuwse tabernakel (sacrementstoren)

€ 1.000,00

Productcode: AC23026

 

Deze schitterende “one of a kind” gotisch vormgegeven en rijk gedecoreerde grenen kast op een voet komt uit een kerk in Montpellier in Frankrijk en dateert uit het begin van de 19e eeuw.

Waarschijnlijk heeft deze kast dienst gedaan als Tabernakel waarin het heilige sacrament werd bewaard.

Was de kast gevuld dan brandde de godslamp en was de deur gesloten, leeg dan was de godslamp uit en stond de tabernakel deur open.

Deze torenvormige tabernakel werd ook wel sacrementstoren genoemd.

In de loop de tijd heeft iemand dit tabernakel van zijn verflaag en bekleding ontdaan, maar ondanks dat is deze kast is een geweldige blikvanger in uw interieur als vitrine of bijvoorbeeld boekenkast.

 

Afmetingen:

Breedte: 84 cm

Hoogte: 190 cm

Diepte: 50 cm

 

Periode: 1810-1830

#onlineantiekdealer #antiek #chique #antiekenchique #Bemmel #Doesburg #Nijmegen #Lingewaard #industrieel #vintage #brocante #meubels #tafel  #stoel  #barkruk #lamp #woonaccessoires #klokken #vaas #vazen #industrieeldesign #industrielekunst #interieurdesign #Kunst #art #wallart #Industrielesculptuur #vivre-interieur #bertenco #bijthijs #joolsinterieur  #drewpritchard #tabernakel #sacramentstoren


Verzending Nederland

In verband met het gewicht en/of de kwetsbaarheid van dit artikel zijn de verzendkosten op aanvraag.

Vraag geheel vrijblijvend de verzendkosten aan via dit formulier. Vergeet niet de productcode te vermelden.  Afhalen of bezichtigen op afspraak is mogelijk.

 

Shipping abroad

The delivery costs depend on the size, weight and fragility of an item and the country of destination. Sent an enquiery without obligation for the shippingcosts with this form.

Order with this form. Don't forget to mention the productcode.

Collection or viewing by appointment is possible.