Drop leaf Jointstool uit de 18e eeuw

€ 475,00

Productcode: AC23081

 

Deze 18e eeuwse beauty met geweldige patina komt uit een klooster in Ierland.

Jointstools zijn erg populair door hun eenvoudige schoonheid.

Deze komt ook nog met een geweldig verhaal, heeft namelijk een deuk /barst in zijn kop zoals een van de foto’s laat zien.

Staand in het klooster onder een groot heiligbeeld is dit beeld door hei-werkzaamheden van zijn sokkel getrild en op het blad van deze jointstool terecht gekomen.

Daarmee heeft hij een onuitwisbare indruk gemaakt. Het is een beschadiging maar wij vinden het geweldig!!

Jointstools zijn krukjes waarbij de poten zijn verbonden door regels, bij deze is de combi tussen krukje en tafel gemaakt door hier een dropleaf uitvoering van te maken.

Dit robuuste krukje heeft de juiste hoogte om op te zitten maar kan dus ook heel goed als klein bijzettafeltje gebruikt worden. Zeer decoratief en praktisch.

Gaat deze geweldige Jointstool jouw unieke interieur aanvullen?

 

Afmetingen:

Breedte: 41 cm

Breedte uitgeklapt: 69 cm

Hoogte: 58 cm

Diepte: 32 cm

 

Periode: 1750-1770

#antiek #vintage #chique #antiekenchique #industrieel #industriele #brocante #interieurdesign #kunst #art #Bemmel #Doesburg #Nijmegen #Lingewaard #vivre-interieur #bertenco #bijthijs #joolsinterieur #drewpritchard  #meubels #jointstool #Dropleaf #bijzettafeltje #kastje #


Verzending Nederland

In verband met het gewicht en/of de kwetsbaarheid van dit artikel zijn de verzendkosten op aanvraag.

Vraag geheel vrijblijvend de verzendkosten aan via dit formulier. Vergeet niet de productcode te vermelden.  Afhalen of bezichtigen op afspraak is mogelijk.

 

Shipping abroad

The delivery costs depend on the size, weight and fragility of an item and the country of destination. Sent an enquiery without obligation for the shippingcosts with this form.

Order with this form. Don't forget to mention the productcode.

Collection or viewing by appointment is possible.